Përmbledhje e Crypto.com

Emri i platformës Crypto.com
Produktet Huadhënie · Kredi · Aksione · Kuleta · Shkëmbim · Kartelë
Normat e interesit Deri në 0.4% APY në Stablecoins, 0.1% në BTC
Aplikacioni celular Po - iOS Android
Në dispozicion në SHBA Po - zbatohen disa gjeo-kufizime
I siguruar Po - 750 milionë dollarë
E rregulluar po
Tarifat e tregtimit 0,04-0,20%
Tarifat e Tërheqjes Ndryshon sipas kriptos
Interesi i paguar Javore


Prezantimi


Rishikimi i Crypto.com
Kompania është themeluar në vitin 2016 në Hong Kong dhe fillimisht njihej si "Monaco". Themeluesit e saj, Bobby Bao, Rafael Melo, Gary Or dhe Kris Marszalek, kërkuan të krijonin një platformë për të kapërcyer sistemin financiar mbizotërues dhe sistemin e ardhshëm të pagesave kripto.

Në vitin 2018, emri i kompanisë ndryshoi në Crypto.com pasi bleu emrin e ri të domenit nga një studiues i kriptografisë, Prof. Matt Blaze. Ajo gjithashtu ka zhvendosur selinë e saj në Singapor.

Crypto.com ofron një platformë për tregtarët aktivë të kriptove dhe ata që kërkojnë të bëjnë më shumë me kriptomat e tyre. Ai ofron lloje të tregtimit spot, marzh dhe të së ardhmes, si dhe instrumente të tjera të avancuara tregtare si bots tregtare. Përdoruesit gjithashtu mund të përdorin kartat Visa të platformës për të shpenzuar kriptomonedha si monedhat reale.

Shkëmbimi mbështet më shumë se 250 kriptovaluta në çifte të shumta tregtare. Ai gjithashtu i lejon përdoruesit të depozitojnë monedha fiat në llogaritë e tyre. Mënyra e vetme për të arritur në platformë është përmes aplikacionit celular, por investitorët institucionalë mund të përdorin shkëmbimin Crypto.com në ueb. Ky version mbështet vetëm tregtitë kripto-në-kripto.

Për më tepër, platforma ofron disa mundësi për të lejuar përdoruesit të fitojnë të ardhura pasive. Ai gjithashtu ofron kredi kripto, staking, NFT dhe akses në shërbimet DeFi. Përveç kësaj, përdoruesit do të kenë akses në shpërblime, rendimente të larta, kthim parash dhe tarifa të ulëta bazuar në sasinë e argumenteve Cronos (CRO) që ata mbajnë.

Produktet dhe veçoritë e Crypto.com

Rishikimi i Crypto.com

Crypto.com ka shumë produkte dhe veçori që i ndihmojnë përdoruesit të përfitojnë sa më shumë nga strategjitë e tyre të tregtimit të kriptove. Më poshtë janë disa shembuj:

Tregtim në vend

Ky është lloji më themelor i tregtimit i disponueshëm për përdoruesit në Crypto.com. Tregtimi në vend përfshin tregtimin e kriptove me çmimin aktual të tregut. Ashtu siç sugjeron emri i tij, të gjitha tregtimet në tregun spot përcaktohen në vend për dorëzim të menjëhershëm.

Të dy tregtarët e rinj dhe me përvojë mund ta përdorin këtë lloj tregtimi për të blerë dhe shitur kriptovaluta menjëherë.

Tregtimi i Marzhit

Tregtimi i marzhit përfshin huazimin e fondeve shtesë për të rritur pozicionin tregtar të dikujt. Përdoruesit mund të huazojnë fonde dhe të rrisin fitimet e tyre tregtare në Crypto.com gjatë lëvizjeve të tregut si lart ashtu edhe poshtë.

Shuma e levës përcaktohet nga niveli i llogarisë. Crypto.com ofron deri në 10x levë për më shumë se 100 çifte të mbështetura. Gjithashtu, normat e huamarrjes ndryshojnë në varësi të shumës së levës.

Tregtimi i derivateve

Tregtimi i derivateve është një lloj tregtimi i avancuar që i lejon tregtarët të bastojnë se si do të lëvizë çmimi i një aktivi pa e zotëruar atë aktiv. Ky lloj tregtimi përdoret zakonisht për mbrojtje dhe spekulime.

Crypto.com ofron lloje të ndryshme të derivateve, duke përfshirë të ardhmen dhe të ardhmen e përhershme. Kontratat e së ardhmes mbarojnë çdo muaj ose çdo tre muaj, por kontratat që zgjasin përgjithmonë nuk mbarojnë. Megjithatë, përdoruesit mund të mbyllin kontratat në çdo kohë.

Bots tregtare

Një tjetër instrument tregtar i avancuar i disponueshëm në Crypto.com është Trading Bot. Përdoruesit që nuk duan të monitorojnë vazhdimisht lëvizjen e tregut, mund të përfitojnë nga botet e tregtimit për të tregtuar gjatë gjithë ditës.

Robotët e tregtimit vendosin automatikisht porositë bazuar në parametrat e paracaktuar. Si rezultat, ata mund të përfitojnë ose avancojnë pozicionet e përdoruesve.

Crypto.com Fitim

Crypto.com ka një seksion "Fitim" ku përdoruesit mund të investojnë në mbi 21 kriptomonedha dhe monedha të qëndrueshme dhe të marrin interes. Thjesht kërkon që përdoruesit të depozitojnë kripto-n e tyre të preferuar dhe të grumbullojnë interes çdo ditë.

Interesi mund të jetë deri në 14.5%, në varësi të monedhës së zgjedhur, termit dhe sasisë së argumenteve CRO të vendosura. Monedhat e qëndrueshme ofrojnë interes më të lartë dhe mbyllja deri në tre muaj ofron kthime më të larta. Gjithashtu, sa më i madh të jetë aksioni i CRO, aq më i madh është interesi i arkëtueshëm.

Shpërblimet paguhen çdo javë dhe në natyrë. Kjo do të thotë se investitorët do të marrin pagesën e tyre në të njëjtën kriptomonedhë që kanë depozituar. Shpërblimet dërgohen drejtpërdrejt në kuletat e përdoruesve.

Portofoli DeFi Crypto.com

Portofoli DeFi i Crypto.com është një portofol jo-kujdestar që shërben si një portë për një grup të plotë shërbimesh DeFi. Në nivelin më themelor, përdoruesit mund të dërgojnë, marrin, ruajnë dhe shkëmbejnë kriptomonedha nëpër disa zinxhirë në aplikacionin e portofolit DeFi.

Për më tepër, përdoruesit mund të gjejnë aplikacione të decentralizuara (DApps) dhe të aksesojnë mundësitë e fitimit të DeFi në shkëmbimet më të nxehta të decentralizuara. Portofoli gjithashtu ju lejon të vendosni tokena jo të këmbyeshëm (NFT) në formate të ndryshme që përdoren në zinxhirë të ndryshëm bllokimi.

Si një portofol jo-kujdestar, portofoli Crypto.com i lejon përdoruesit të mbajnë çelësat e tyre privatë. Kështu, përdoruesit mbajnë kontroll të plotë mbi asetet e ruajtura në portofol.

Crypto.com Visa Card

Rishikimi i Crypto.com

Një nga veçoritë më interesante të Crypto.com është karta e debitit Visa. Me kartat e debitit me parapagesë të Crypto.com, përdoruesit mund të blejnë gjëra të përditshme me kriptomonedhë dhe të fitojnë shpërblime. Gjithashtu, përdoruesit mund të plotësojnë bilancin e kartës me monedhë fiat ose kripto.

Kartat e debitit Crypto.com nuk kanë tarifa vjetore dhe ofrojnë deri në 5% kthim parash në shpenzime. Kartat vijnë në pesë variacione për pesë nivelet e disponueshme. Vini re se këto nivele kanë kërkesa specifike të aksioneve CRO, të cilat përcaktojnë se sa mund të marrin përdoruesit e kthimit të parave.

Përdoruesit që nuk vendosin token CRO mund të kenë ende akses në kartën "Moonlight Blue". Sidoqoftë, si kartë e nivelit të poshtëm, mbajtësit nuk kualifikohen për kthim parash ose përfitime të tjera të kartave si Spotify, Amazon Prime, Netflix dhe shpërblime të tjera. Gjithashtu, ai është i kufizuar në një tërheqje falas prej 200 dollarësh nga ATM dhe një total prej 5000 dollarë tërheqje falas në ATM në muaj.

Pjesa tjetër e niveleve përfshijnë Ruby Steel, Royal Indigo Jade Green, Royal Indigo Jade Green dhe Obsidian. Sa më i lartë të jetë niveli, aq më i lartë është kthimi i parave, tërheqjet falas nga ATM, tërheqjet totale nga ATM dhe përfitimet nga karta. Vini re se të gjitha kartat janë metalike; prandaj, ato janë të qëndrueshme.

Monedhat e mbështetura

Përdoruesit e Crypto.com mund të tregtojnë më shumë se 250 kriptovaluta në aplikacionin e tregtimit. Këto përfshijnë kriptomonedha të njohura dhe monedha të qëndrueshme. Këtu janë disa nga më kryesoret:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Terra (UST)
 • Cronos (CRO)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Monedha Enjin (ENJ)
 • TRON (TRX)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Orteku (AVAX)
 • Solana (SOL)
 • Lumen yjor (XLM)
 • Polkadot (DOT)
 • Shumëkëndësh (MATIC)
 • Shenja bazë e vëmendjes (BAT)

menyra pagese

Ekzistojnë mënyra të ndryshme pagese të disponueshme për përdoruesit në Crypto.com. Përdoruesit mund të blejnë kriptovaluta me fiat përmes cilësdo prej këtyre metodave. Ato përfshijnë:

 • Kartat e debitit/kreditit
 • Transfertat bankare
 • Paguani Crypto.com

Vendet e mbështetura

Crypto.com është i hapur për banorët e më shumë se 100 vendeve në mbarë botën. Këto përfshijnë SHBA, Australi, Singapor, Kanada dhe MB

Mbështetja e Klientit

Crypto.com ofron një sistem mbështetës të bisedës për të adresuar pyetjet dhe ankesat e përdoruesve. Sistemi është në funksionim 24/7, megjithëse mund të duhet pak kohë për të marrë një përgjigje nga një përfaqësues.

Megjithatë, ndërsa presin, përdoruesit mund të shfletojnë një listë me tema të përgjithshme në seksionin e ndihmës. Ekziston edhe mbështetje telefonike për çështjet e kartës së debitit, të tilla si vendosja e gabuar ose vjedhja. Përdoruesit gjithashtu mund të dërgojnë email në [email protected].

Tarifat

Crypto.com ngarkon 0.4% në tarifat e tregtimit. Krahasuar me disa konkurrentë, kjo tarifë nuk është më e ulëta në treg, por nuk është as më e larta. Tarifat mund të jenë gjithashtu më të ulëta nëse përdoruesit bëjnë porosi limit në vend të porosive të tregut.

Për më tepër, mbajtja e argumenteve CRO mund t'i kualifikojë përdoruesit për zbritje të tregtimit. Gjithashtu, përdoruesit mund të marrin tarifa më të ulëta nëse tregtojnë 25,000 dollarë ose më shumë në një periudhë 30-ditore.

Por ka tarifa shtesë kur blini kripto me një kartë krediti ose merrni para nga llogaria juaj bankare. Përdoruesit ende mund të ecin rreth këtyre tarifave me kartën e debitit Crypto.com ose të tërheqin kriptomonedhën në vend të parave të gatshme.

Si të krijoni një llogari në Crypto.com

Fillimi në crypto.com përfshin vetëm disa hapa të thjeshtë.

 • Shkoni te Crypto.com.
 • Lëvizni poshtë faqen dhe zgjidhni Google Play ose Apple App Store për të marrë aplikacionin e tregtimit.
 • Klikoni butonin "instalo" dhe hapni aplikacionin kur të përfundojë.
 • Kliko "Krijo një llogari të re".
 • Shkruani adresën tuaj të emailit.
 • Provoni se nuk jeni robot duke rrëshqitur enigmën në hapësirën e duhur.
 • Do të merrni një email konfirmimi. Klikoni lidhjen në email për të përfunduar krijimin e llogarisë tuaj.

Pro

Crypto.com është i popullarizuar në mesin e investitorëve të kriptove për disa arsye të mira. Ato përfshijnë:
Pro Shpjegim
Zgjedhje e madhe e kriptove Ofron më shumë se 250 kriptovaluta për përdoruesit për të blerë dhe shitur.
Karakteristikat standarde të sigurisë Ofron masa sigurie standarde të industrisë, duke përfshirë ruajtjen e ftohtë, 2FA dhe masat kundër phishing.
Mbështet depozitimin dhe tërheqjen e fiat Përdoruesit mund të mbajnë bilancet fiat dhe të tërheqin monedhën fiat nga platforma.
Kartë debiti kripto me kthim parash Ofron një kartë debiti të parapaguar që lejon përdoruesit të shpenzojnë kriptovalutat drejtpërdrejt dhe të marrin shpërblime dhe kthim parash.
Tarifa të ulëta Ofron tarifa të ulëta tregtimi prej 0.4% dhe më të ulëta, me vëllime më të larta tregtimi dhe zotërime CRO.
Gjenerimi i rendimentit Lejon përdoruesit të depozitojnë kriptovaluta dhe të fitojnë rendimente të larta përmes seksionit Crypto.com Earn, me rendimente më të larta për depozitat e monedhave të qëndrueshme dhe aksionet CRO.

Kundër

Investitorët e kriptove vrenjten në crypto.com për arsyet e mëposhtme:
Kon Shpjegim
Mbështetje e dobët e klientit Ofron vetëm disa opsione mbështetëse dhe përgjigjet e bisedës mund të zgjasin pak.
Përfitimet e platformës kërkojnë bilancet e CRO Përdoruesit duhet të kenë shenja CRO në kuletat e tyre për të marrë zbritje, shpërblime dhe kthime të larta.
Asnjë tregtim Crypto-to-Crypto Përdoruesit duhet së pari të shesin kripto-n që kanë përpara se të blejnë kripto-n që dëshirojnë.
Tarifa të larta të tërheqjes së fiat Tarifat deri në 25 dollarë për tërheqje fiat në llogaritë bankare.
Asnjë aplikacion desktopi E aksesueshme vetëm përmes aplikacionit celular.

FAQ

Këtu janë disa pyetje të bëra shpesh në lidhje me shkëmbimin e Crypto.com:

A është Crypto.com i ligjshëm?

Po. Crypto.com është një nga platformat më të mira për blerjen dhe shitjen e kriptomonedhave. Kompania është plotësisht e rregulluar dhe ofron masa standarde sigurie për të shmangur shfrytëzimin. Është mirë si për njerëzit që tregtojnë shumë ashtu edhe për njerëzit që duan të shpenzojnë kriptovalutat e tyre si para të vërteta.

A janë të larta tarifat e Crypto.com?

Crypto.com ngarkon rreth 0.4% tarifa për tregti, që është relativisht e ulët. Përdoruesit që aksionojnë tokenat CRO mund të marrin tarifa edhe më të ulëta, edhe pse ato nuk janë më të ulëtat në treg.

Si mund të tërhiqem nga Crypto.com?

Crypto.com ofron tërheqje si kripto ashtu edhe fiat. Për tërheqjet e kriptove, hyni në llogarinë tuaj dhe nga menyja, klikoni në "Portofoli". Më pas, gjeni kripto-n që dëshironi të tërhiqni dhe zgjidhni "Tërhiq" nga menyja.

Mund të përdorni gjithashtu opsionin "Fiat Wallet" në menynë "Llogaritë" për të aplikuar për një tërheqje fiat. Zgjidhni "Transfer", pastaj "Tërheq" dhe në fund, "USD". Pastaj, klikoni mbi bilancin e disponueshëm dhe tërhiqeni.

Nëse nuk e keni përditësuar tashmë informacionin e llogarisë tuaj bankare, aplikacioni do t'ju kërkojë ta bëni këtë përpara tërheqjes. Vini re se tërheqjet e fiat tërheqin tarifa shtesë.

A mbështetet Crypto.com nga FDIC?

FDIC nuk mbron kriptovalutat e depozituara në Crypto.com. Sidoqoftë, Crypto.com mbështet balancat e fiat. Kështu, FDIC mbulon të gjitha balancat e fiat në llogaritë e crypto.com.

konkluzioni

Crypto.com është plotësisht i rregulluar dhe ofron produkte tregtare bazë dhe të avancuara. Gjithashtu ofron tarifa të ulëta. Sidoqoftë, është më i përshtatshmi për përdoruesit e ndërmjetëm dhe ekspertë.

Platforma është gjithashtu e mirë për investitorët e kriptove që duan të blejnë gjëra të përditshme me kriptomat e tyre. Karta Visa me parapagesë e kompanisë mund të përdoret në çdo dyqan që pranon karta Visa. Përdoruesit mund të marrin gjithashtu cashback për shpenzimet e tyre, në varësi të nivelit të kartës së tyre.

Thank you for rating.