Crypto.com Отвори сметка - Crypto.com North Macedonia - Crypto.com Северна Македонија

Како да отворите сметка на Crypto.com
Користејќи ја апликацијата или веб-локацијата Crypto.com, можете брзо и едноставно да креирате сметка на Crypto.com со неколку кликања користејќи ја вашата адреса за е-пошта, телефонски број.

Како да отворите сметка на Crypto.com

1. Одете на Crypto.comи кликнете [Регистрирај се]Забелешка:t. Потоа, креирајте сигурна лозинка за вашата сметка.[адреса на е-пошта]Регистрирајте се со вашата
Како да отворите сметка на Crypto.com
2. .  • Вашата лозинка мора да содржинајмалку 8 знаци, вклучувајќи една голема буква,еден број и една посебна буква.
Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност, а потоа кликнете[Регистрирај се].
Како да отворите сметка на Crypto.com

3. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот во рок од 30 минути и кликнете[Потврди].
Како да отворите сметка на Crypto.com
4.
Наведете ја вашата лична карта и ќе бидете подготвени.
Како да отворите сметка на Crypto.com
Забелешка
:
  • За да ја заштитите вашата сметка, топло препорачуваме да овозможите најмалку 1 двофакторна автентикација (2FA).
  • Ве молиме имајте предвид дека мора да ја завршите верификацијата на идентитетот пред да користите P2P тргување.

Како да отворите сметка на апликацијата Crypto.com

1. Треба да ја инсталирате апликацијата Crypto.com за да креирате сметка за тргување на Google Play Store или App Store .

Почекајте да заврши процесот на инсталација.
Како да отворите сметка на Crypto.com

2.Отворете ја апликацијата Crypto.com и допрете го копчето [Креирај нова сметка] .
Како да отворите сметка на Crypto.com
3. Регистрирајте се со вашата е-пошта.


Обележете го полето за "Би сакал да добивам ексклузивни понуди и ажурирања од Crypto.com",па допрете [Креирај нова сметка]. 4. Проверете ја вашата е-пошта за врска за потврда со допирање на [Отвори пошта] за да продолжите. a i=14 Ако сè уште не сте го виделе, допрете [Повторно прати] за друга врска. 5. Внесете го вашиот телефонски број, па допрете [Продолжи]. 6. Потврдете го вашиот мобилен број со внесување на[6-цифрен код]кој еиспратен на вашиот телефон за да продолжите. 7. Поставете лозинка за отклучување и потврдување на трансакцијата. 8. Потврдете го вашиот идентитет со допирање на [Се согласувам и продолжи].
Како да отворите сметка на Crypto.comКако да отворите сметка на Crypto.com

Како да отворите сметка на Crypto.com

Како да отворите сметка на Crypto.com

Како да отворите сметка на Crypto.com

Како да отворите сметка на Crypto.com
9. Честитки! Успешно креиравте сметка на Crypto.com на вашиот телефон.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Зошто не можам да примам е-пошта од Crypto.com?

Ако не примате е-пораки испратени од Crypto.com, ве молиме следете ги упатствата подолу за да ги проверите поставките на вашата е-пошта:

1. Дали сте најавени на адресата за е-пошта регистрирана на вашата сметка на Crypto.com? Понекогаш може да бидете одјавени од вашата е-пошта на вашите уреди и затоа не можете да ги видите е-пораките на Crypto.com. Ве молиме најавете се и освежете се.

2. Дали сте ја провериле папката за спам на вашата е-пошта? Ако откриете дека вашиот давател на услуги за е-пошта ги турка е-поштата на Crypto.com во вашата папка за спам, можете да ги означите како „безбедни“ со ставање на белата листа на е-пошта на Crypto.com. Може да се повикате на Како да ставите листа на е-пошта на Crypto.com во бела листа за да ја поставите.

3. Дали функционалноста на вашиот клиент за е-пошта или давател на услуги е нормална? За да бидете сигурни дека вашиот заштитен ѕид или антивирусна програма не предизвикува безбедносен конфликт, можете да ги потврдите поставките на серверот за е-пошта.

4. Дали вашето сандаче е преполно со е-пошта? Нема да можете да испраќате или примате е-пошта ако сте го достигнале лимитот. За да направите простор за нови е-пораки, можете да отстраните некои од постарите.

5. Регистрирајте се користејќи вообичаени адреси за е-пошта како што се Gmail, Outlook итн., доколку е можно.


Како не можам да добијам СМС кодови за потврда?

Crypto.com секогаш работи на подобрување на корисничкото искуство со проширување на нашата покриеност со СМС автентикација. Сепак, одредени нации и региони моментално не се поддржани.

Ве молиме проверете ја нашата глобална листа на покриеност со СМС за да видите дали вашата локација е покриена ако не можете да овозможите проверка на СМС. Користете ја автентикацијата на Google како примарна двофакторна автентикација ако вашата локација не е вклучена на списокот.
Водичот за Како да се овозможи проверка на Google (2FA) може да ви биде од корист.

Следниве дејства треба да се преземат ако сè уште не можете да примате СМС кодови дури и откако сте ја активирале автентикацијата на СМС или ако моментално живеете во нација или регион опфатен со нашата глобална листа за покриеност со СМС:
  • Проверете дали има силен мрежен сигнал на вашиот мобилен уред.
  • Оневозможете ги сите програми за блокирање повици, заштитен ѕид, антивирус и/или повикувач на вашиот телефон што може да го оневозможи функционирањето на бројот на нашиот SMS код.
  • Повторно вклучете го телефонот.
  • Наместо тоа, обидете се со гласовна потврда.
  • За да ја ресетирате вашата SMS автентикација, кликнете на оваа врска.
Thank you for rating.