Преглед на Crypto.com

Име на платформата Crypto.com
Производи Кредитирање · Кредити · Вложување · Паричници · Размена · Картичка
Каматни стапки До 0,4% APY на Stablecoins, 0,1% на BTC
Мобилна апликација Да - iOS Андроид
Достапно во САД Да - важат некои гео-ограничувања
Осигурен Да - 750 милиони долари
Регулиран Да
Надоместоци за тргување 0,04-0,20%
Надоместоци за повлекување Варира според крипто
Платена камата Неделно


Вовед


Преглед на Crypto.com
Компанијата е основана во 2016 година во Хонг Конг и првично беше позната како „Монако“. Нејзините основачи, Боби Бао, Рафаел Мело, Гери Ор и Крис Марзалек, бараа да создадат платформа за да го премостат преовладувачкиот финансиски систем и идниот крипто платен систем.

Во 2018 година, името на компанијата се смени во Crypto.com откако го купи новото име на доменот од истражувач за криптографија, проф. Мет Блејз. Исто така, го пресели своето седиште во Сингапур.

Crypto.com обезбедува платформа за активни трговци со крипто и оние кои сакаат да направат повеќе со нивните крипто. Нуди типови на тргување со место, маржа и фјучерси, како и други напредни инструменти за тргување како тргување ботови. Корисниците исто така можат да ги користат Visa картичките на платформата за да трошат криптовалути како вистински валути.

Размената поддржува повеќе од 250 криптовалути во повеќе трговски парови. Исто така, им овозможува на корисниците да депонираат фиат валути на нивните сметки. Единствениот начин да се дојде до платформата е преку мобилната апликација, но институционалните инвеститори можат да ја користат размената Crypto.com на веб. Оваа верзија поддржува само занаети од крипто-на-крипто.

Понатаму, платформата нуди неколку можности да им овозможи на корисниците да заработуваат пасивен приход. Исто така, обезбедува крипто-заеми, удели, NFT и пристап до DeFi услугите. Дополнително, корисниците ќе имаат пристап до награди, високи приноси, поврат на готовина и ниски надоместоци врз основа на износот на токените на Cronos (CRO) што ги чуваат.

Производи и карактеристики на Crypto.com

Преглед на Crypto.com

Crypto.com има многу производи и функции кои им помагаат на корисниците да извлечат максимум од нивните стратегии за тргување со крипто. Следниве се неколку примери:

Тргување на самото место

Ова е најосновниот тип на тргување достапен за корисниците на Crypto.com. Тргувањето на самото место вклучува тргување со крипто по тековната пазарна цена. Како што кажува неговото име, сите занаети на самото место се одредуваат на лице место за итна испорака.

И новите и искусни трговци можат да го користат овој тип на тргување за веднаш да купуваат и продаваат криптовалути.

Тргување со маргина

Тргувањето со маргина вклучува позајмување дополнителни средства за да се зголеми нечија трговска позиција. Корисниците можат да позајмуваат средства и да ги зголемат своите трговски профити на Crypto.com за време на движењата на пазарот и нагоре и надолу.

Износот на потпора се одредува според нивото на сметката. Crypto.com нуди до 10x потпора за повеќе од 100 поддржани парови. Исто така, стапките на задолжување варираат во зависност од износот на потпора.

Тргување со деривати

Тргувањето со деривати е тип на напредно тргување кое им овозможува на трговците да се обложуваат за тоа како цената на средството ќе се движи без всушност да го поседуваат тоа средство. Овој вид на тргување обично се користи за хеџирање и шпекулации.

Crypto.com нуди различни видови на деривати, вклучувајќи фјучерси и вечни фјучерси. Фјучерс договорите завршуваат секој месец или на секои три месеци, но договорите што траат вечно не завршуваат. Сепак, корисниците можат да ги затворат договорите во секое време.

Тргување ботови

Друг напреден инструмент за тргување достапен на Crypto.com е тргување бот. Корисниците кои не сакаат постојано да го следат движењето на пазарот можат да ги искористат предностите на ботови за тргување за да тргуваат цел ден.

Трговските ботови автоматски поставуваат нарачки врз основа на претходно поставените параметри. Како резултат на тоа, тие можат потенцијално да профитираат или да ги унапредат позициите на корисниците.

Crypto.com Заработете

Crypto.com има дел „Заработете“ каде што корисниците можат да инвестираат во над 21 криптовалута и стабилни пари и да добиваат камата. Едноставно бара од корисниците да го депонираат својот омилен крипто и да собираат камата дневно.

Каматата може да биде висока до 14,5%, во зависност од избраната монета, терминот и износот на обложувани токени CRO. Стабилните пари нудат поголем интерес, а заклучувањето до три месеци нуди повисоки приноси. Исто така, колку е поголем уделот на CRO, толку е поголема побарувачката камата.

Наградите се исплаќаат неделно и во натура. Ова значи дека инвеститорите ќе ја добијат својата исплата во истата криптовалута што ја депонирале. Наградите се испраќаат директно до паричниците на корисниците.

Дефи паричник Crypto.com

Паричникот DeFi на Crypto.com е паричник без притвор кој служи како порта за целосен пакет на DeFi услуги. На најосновно ниво, корисниците можат да испраќаат, примаат, складираат и заменуваат криптовалути преку неколку синџири на апликацијата за паричник DeFi.

Дополнително, корисниците можат да најдат децентрализирани апликации (DApps) и да пристапат до можностите за заработка на DeFi на најжешките децентрализирани централи. Паричникот исто така ви овозможува да ставате незаменливи токени (NFT) во различни формати кои се користат на различни блокчејнови.

Како паричник без притвор, паричникот Crypto.com им овозможува на корисниците да ги чуваат своите приватни клучеви. Така, корисниците одржуваат целосна контрола врз средствата складирани во паричникот.

Виза картичка Crypto.com

Преглед на Crypto.com

Една од најинтересните карактеристики на Crypto.com е дебитната картичка Visa. Со припејд дебитните картички на Crypto.com, корисниците можат да купуваат секојдневни работи со криптовалути и да заработат награди. Исто така, корисниците можат да го надополнат салдото на картичката со фиат валута или крипто.

Дебитните картички на Crypto.com немаат годишни надоместоци и нудат до 5% поврат на готовина за трошење. Картичките доаѓаат во пет варијации за петте достапни нивоа. Забележете дека овие нивоа имаат специфични барања за обложување на CRO, кои одредуваат колкав износ на готовина може да добијат корисниците.

Корисниците кои не ставаат токени CRO сè уште можат да пристапат до картичката „Moonlight Blue“. Сепак, како картичка од долниот степен, имателите не се квалификуваат за поврат на готовина или други поволности за картичка како Spotify, Amazon Prime, Netflix и други награди. Исто така, тоа е ограничено на 200 долари бесплатно повлекување од банкомат и вкупно 5000 долари бесплатно повлекување од банкомат месечно.

Останатите нивоа вклучуваат Руби Стил, Ројал Индиго Жад Грин, Ројал Индиго Жад Грин и Обсидијан. Колку е повисок степенот, толку е поголем повратот на готовина, бесплатните повлекувања од банкомати, вкупните повлекувања од банкомати и придобивките од картичката. Забележете дека сите картички се метални; оттука, тие се издржливи.

Поддржани валути

Корисниците на Crypto.com можат да тргуваат со повеќе од 250 криптовалути на апликацијата за тргување. Тука спаѓаат популарните криптовалути и стабилните коини. Еве некои од главните:

 • Биткоин (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Тера (UST)
 • Кронос (CRO)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Енџин монета (ENJ)
 • TRON (TRX)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Лавина (AVAX)
 • Солана (СОЛ)
 • Ѕвездени лумени (XLM)
 • Полкадот (ДОТ)
 • Многуаголник (MATIC)
 • Основен токен за внимание (БАТ)

начини за плаќање

Постојат различни начини на плаќање достапни за корисниците на Crypto.com. Корисниците можат да купат криптовалути со фиат преку кој било од овие методи. Тие вклучуваат:

 • Дебитни/кредитни картички
 • Банкарски трансфери
 • Crypto.com Плати

Поддржани земји

Crypto.com е отворена за жители на повеќе од 100 земји ширум светот. Тие ги вклучуваат САД, Австралија, Сингапур, Канада и Велика Британија

Поддршка за корисници

Crypto.com нуди систем за поддршка за разговор за да одговори на прашањата и поплаките на корисниците. Системот е отворен и работи 24/7, иако може да потрае малку време за да се добие одговор од претставник.

Меѓутоа, додека чекаат, корисниците можат да прелистуваат низ список со општи теми во делот за помош. Има и телефонска поддршка за проблеми со дебитни картички како што се погрешно поставување или кражба. Корисниците исто така може да е-пошта на [email protected].

Надоместоци

Crypto.com наплатува 0,4% во такси за тргување. Во споредба со некои конкуренти, оваа такса не е најниска на пазарот, но не е ниту највисока. Надоместоците исто така може да бидат помали ако корисниците прават гранични нарачки наместо пазарни нарачки.

Дополнително, поседувањето на CRO токени може да ги квалификува корисниците за тргување попусти. Исто така, корисниците можат да добијат пониски такси доколку тргуваат со 25.000 долари или повеќе во период од 30 дена.

Но, има дополнителни такси кога купувате крипто со кредитна картичка или земате готовина од вашата банкарска сметка. Корисниците сè уште можат да се движат околу овие такси со дебитната картичка Crypto.com или да подигнат криптовалута наместо готовина.

Како да креирате сметка на Crypto.com

Започнувањето со crypto.com вклучува само неколку лесни чекори.

 • Одете на Crypto.com.
 • Скролувајте надолу на страницата и изберете Google Play или Apple App Store за да ја добиете апликацијата за тргување.
 • Кликнете на копчето „инсталирај“ и стартувајте ја апликацијата кога ќе завршите.
 • Кликнете на „Креирај нова сметка“.
 • Внесете ја вашата адреса за е-пошта.
 • Докажете дека не сте робот со лизгање на сложувалката во вистинскиот простор.
 • Ќе добиете е-пошта за потврда. Кликнете на врската во е-поштата за да го завршите создавањето на вашата сметка.

Добрите

Crypto.com е популарен меѓу крипто инвеститорите поради некои добри причини. Тие вклучуваат:
Про Објаснување
Голем избор на крипто Нуди повеќе од 250 криптовалути за корисниците да купуваат и продаваат.
Стандардни безбедносни карактеристики Обезбедува безбедносни мерки на индустриски стандард, вклучувајќи ладилни складишта, 2FA и мерки против фишинг.
Поддржува фиат депозит и повлекување Корисниците можат да држат фиат салда и да повлечат фиат валута од платформата.
Крипто дебитна картичка со враќање на готовина Нуди припејд дебитна картичка која им овозможува на корисниците директно да трошат криптовалути и да добиваат награди и враќање на готовина.
Ниски давачки Обезбедува ниски провизии за тргување од 0,4% и пониски, со поголем обем на тргување и поседување CRO.
Генерирање принос Им овозможува на корисниците да депонираат криптовалути и да заработат високи приноси преку делот Crypto.com Earn, со повисоки приноси за депозити на стабилни коин и удел CRO токени.

Конс

Крипто-инвеститорите се намуртени на crypto.com од следниве причини:
Кон Објаснување
Лоша поддршка на клиентите Нуди само неколку опции за поддршка, а одговорите на разговорот може да потраат некое време.
Придобивките од платформата бараат салда на CRO Корисниците треба да имаат CRO токени во нивните паричници за да добијат попусти, награди и високи приноси.
Нема трговија од Crypto-to-Crypto Корисниците мора прво да го продадат криптото што го имаат пред да го купат криптото што го сакаат.
Високи такси за повлекување на фиат Наплаќа до 25 долари за повлекување фиат на банкарски сметки.
Нема десктоп апликација Достапно само преку мобилната апликација.

Најчесто поставувани прашања

Еве неколку често поставувани прашања за размената на Crypto.com:

Дали Crypto.com е легален?

Да. Crypto.com е една од врвните платформи за купување и продавање криптовалути. Компанијата е целосно регулирана и нуди стандардни безбедносни мерки за да се избегне експлоатација. Тоа е добро и за луѓето кои тргуваат многу и за луѓето кои сакаат да ги трошат своите криптовалути како вистински пари.

Дали таксите на Crypto.com се високи?

Crypto.com наплатува околу 0,4% надоместоци за занаети, што е релативно ниско. Корисниците кои вложуваат CRO токени можат да добијат уште пониски надоместоци, иако тие не се најниски на пазарот.

Како можам да се повлечам од Crypto.com?

Crypto.com нуди и крипто и фиат повлекувања. За повлекување крипто, најавете се на вашата сметка и од менито кликнете на „Паричник“. Следно, пронајдете го криптото што сакате да го повлечете и изберете „Повлечете“ од менито.

Можете исто така да ја користите опцијата „Fiat Wallet“ во менито „Сметки“ за да аплицирате за повлекување на фиат. Изберете „Пренеси“, потоа „Повлечете“ и на крајот „УСД“. Потоа, кликнете на достапното салдо и повлечете се.

Ако веќе не сте ги ажурирале информациите за вашата банкарска сметка, апликацијата ќе ве поттикне да го сторите тоа пред повлекувањето. Забележете дека повлекувањата на фиат привлекуваат дополнителни трошоци.

Дали Crypto.com е поддржан од FDIC?

FDIC не ги штити криптовалутите депонирани на Crypto.com. Сепак, Crypto.com поддржува фиат салда. Така, FDIC ги покрива сите фиат салда на сметките на crypto.com.

Заклучок

Crypto.com е целосно регулиран и нуди основни и напредни производи за тргување. Исто така, нуди ниски давачки. Сепак, најдобро одговара за средни и стручни корисници.

Платформата е добра и за крипто-инвеститори кои сакаат да купуваат секојдневни работи со нивните крипто. Припејд Visa картичката на компанијата може да се користи во која било продавница што прифаќа Visa картички. Корисниците исто така можат да добијат поврат на готовина на нивните трошоци, во зависност од нивото на нивната картичка.

Thank you for rating.