Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
Иницирањето на вашето искуство за тргување со криптовалути бара суштински активности, вклучително и регистрација на реномирана берза и ефикасно управување со вашите средства. Crypto.com, истакната платформа во индустријата, обезбедува непречен процес и за регистрација и за сигурно повлекување на средства. Овој детален водич ќе ве води низ чекорите за регистрирање на Crypto.com и повлекување средства со сигурност.

Како да се регистрирате на Crypto.com

Како да се регистрирате на Crypto.com со е-пошта

1. Одете на Crypto.com .

Во горниот десен агол на почетната страница, ќе го најдете копчето „Регистрирај се“. Кликнете на [ Sign Up ] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
2. Регистрирајте се со вашата е-пошта и поставете ја вашата лозинка.

*Забелешка:
- Вашата лозинка мора да содржи најмалку 8 знаци, вклучувајќи еден број, една голема буква и еден посебен знак.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
3. Прочитајте ги упатствата прикажани на екранот, а потоа доставете ни ги потребните информации. 4. Изберете [Verify] од менито. На адресата за е-пошта што сте ја регистрирале, ќе ви биде издадена еднократна лозинка (OTP) и потврда за е-пошта. 5. Треба да го потврдите вашиот телефонски број како последен чекор. Изберете го повикувачкиот број на вашата земја, а потоа внесете го вашиот телефонски број (без повикувачкиот број). Ќе ви биде доставен код за потврда [ SMS ]. Внесете го кодот и кликнете [Поднеси] . 6. Кога ќе завршиш! Потоа ќе бидете префрлени на целната страница на Exchange. Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.comКако да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com


Како да се регистрирате на апликацијата Crypto.com

Можете лесно да се регистрирате за сметка на Crypto.com со вашата адреса за е-пошта на апликацијата Crypto.com со неколку допири.

1. Преземете и отворете ја апликацијата Crypto.com и допрете [Create New Account].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
2. Внесете ги вашите информации:
  1. Внесете ја вашата адреса за е-пошта .
  2. Обележете го полето за „ Би сакал да добивам ексклузивни понуди и ажурирања од Crypto.com.
  3. Допрете „ Креирај нова сметка “ .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
3. Внесете го вашиот телефонски број (проверете дали сте ја одбрале вистинската шифра) и допрете [Send Verification Code].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
4. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда на вашиот телефон. Внесете го кодот. Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
5. Откако ќе ја дадете вашата лична карта за да го идентификувате вашиот идентитет, допрете [Се согласувам и продолжи] и успешно креиравте сметка на Crypto.com.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
Забелешка :
  • За да ја заштитите вашата сметка, топло препорачуваме да овозможите автентикација со најмалку еден или два фактори (2FA).
  • Ве молиме имајте предвид дека мора да ја завршите верификацијата на идентитетот пред да користите Crypto.com за тргување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Зошто не можам да примам е-пошта од Crypto.com?

Ако не примате е-пораки испратени од Crypto.com, следете ги инструкциите подолу за да ги проверите поставките на вашата е-пошта:

1. Дали сте најавени на адресата за е-пошта регистрирана на вашата сметка на Crypto.com? Понекогаш може да бидете одјавени од вашата е-пошта на вашиот уред и затоа не можете да ги видите е-пораките на Crypto.com. Ве молиме најавете се и освежете се.

2. Дали сте ја провериле папката за спам на вашата е-пошта? Ако откриете дека вашиот давател на услуги за е-пошта ги турка е-поштата на Crypto.com во вашата папка за спам, можете да ги означите како „безбедни“ со ставање на белата листа на е-пошта на Crypto.com. Може да се повикате на Како да ставите листа на е-пошта на Crypto.com во бела листа за да ја поставите.

3. Дали функционалноста на вашиот клиент за е-пошта или давател на услуги е нормална? За да бидете сигурни дека вашиот заштитен ѕид или антивирусна програма не предизвикува безбедносен конфликт, можете да ги потврдите поставките на серверот за е-пошта.

4. Дали вашето сандаче е преполно со е-пошта? Нема да можете да испраќате или примате е-пошта ако сте го достигнале лимитот. За да направите простор за нови е-пораки, можете да отстраните некои од постарите.

5. Регистрирајте се користејќи вообичаени адреси за е-пошта како што се Gmail, Outlook итн., доколку е можно.


Како не можам да добијам СМС кодови за потврда?

Crypto.com секогаш работи на подобрување на корисничкото искуство со проширување на нашата покриеност со СМС автентикација. Сепак, одредени нации и региони во моментов не се поддржани.

Ве молиме проверете ја нашата глобална листа на покриеност со СМС за да видите дали вашата локација е покриена ако не можете да овозможите проверка на СМС. Користете ја автентикацијата на Google како примарна двофакторна автентикација ако вашата локација не е вклучена на списокот.
Водичот за Како да се овозможи проверка на Google (2FA) може да ви биде од корист.

Следниве дејства треба да се преземат ако сè уште не можете да примате СМС кодови дури и откако сте ја активирале автентикацијата на СМС или ако моментално живеете во нација или регион опфатен со нашата глобална листа за покриеност со СМС:
  • Проверете дали има силен мрежен сигнал на вашиот мобилен уред.
  • Оневозможете ги сите програми за блокирање повици, заштитен ѕид, антивирус и/или повикувач на вашиот телефон што може да го оневозможи функционирањето на бројот на нашиот SMS код.
  • Повторно вклучете го телефонот.
  • Наместо тоа, обидете се со гласовна потврда.
  • За да ја ресетирате вашата SMS автентикација, кликнете на оваа врска.

Како да се повлечете од Crypto.com

Како да се повлече крипто од Crypto.com

Во оваа статија, ќе ви покажеме како можете да се повлечете од Crypto.com на надворешна платформа или паричник.

Како да се повлече крипто од Crypto.com (веб)

1. Најавете се на вашата сметка на Crypto.com и кликнете на [Паричник].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

2. Изберете го криптото што сакате да го повлечете и кликнете на копчето [Повлечете] .

За овој пример, јас избирам [CRO] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com3. Изберете [Cryptocurrency] и изберете [External Wallet Address] . Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.comКако да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com4. Внесете ја вашата [Адреса на паричник] , изберете ја [Износот] што сакате да го направите и изберете го вашиот [Тип на паричник]. Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com5. После тоа, кликнете на [Преглед на повлекување] и сте готови.Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.comПредупредување: ако внесете погрешни информации или изберете погрешна мрежа кога вршите пренос, вашите средства трајно ќе бидат изгубени. Ве молиме проверете дали информациите се точни пред да извршите трансфер.

Како да се повлече крипто од Crypto.com (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација Crypto.com и најавете се, допрете на [Сметки] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
2. Допрете на [Crypto Wallet] и изберете го вашиот достапен токен што сакате да го повлечете.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
3. Кликнете на [Transfer].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
4. Допрете на [Withdraw] за да продолжите на следната страница.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
5. Изберете повлекување со [Crypto] .Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
6. Изберете да се повлечете со [External Wallet] . Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
7. Додајте ја адресата на вашиот паричник за да продолжите со процесот.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
8. Изберете ја вашата мрежа, внесете ја вашата [VRA Wallet Address] и вашиот [Wallet Name] , потоа кликнете продолжи.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
9. Потврдете го вашиот паричник со допирање на [Да, верувам во оваа адреса].

После тоа, вие сте успешни во повлекувањето.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да ја повлечете валутата на Fiat од Crypto.com

Како да го повлечете Fiat од Crypto.com (Веб)

1. Отворете и најавете се на вашата сметка на Crypto.com и изберете [Паричник] . 2. Изберете ја валутата што сакате да ја повлечете и кликнете на копчето [Withdraw] . За овој пример, избирам [USD]. 3. Изберете [Fiat] и изберете [Bank Transfer] . 4. Поставете ја вашата банкарска сметка. После тоа, внесете го износот за повлекување и изберете ја банкарската сметка од која повлекувате средства за да го прегледате и потврдите барањето за повлекување.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com


Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да се повлечете со валута GBP на апликацијата Crypto.com

1. Отворете ја вашата апликација Crypto.com и најавете се, допрете на [Сметки] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
2. Допрете на [Fiat Wallet] и кликнете на [Transfer] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
3. Кликнете на [Повлечете].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

4. Допрете на Британска фунта (GBP) за да продолжите на следната страница.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
6. Прегледајте ги вашите детали и допрете на [Withdraw Now].

Беа потребни 2-4 работни дена за да се разгледа вашето барање за повлекување, ќе ве известиме штом вашето барање ќе биде одобрено.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да се повлечете со валута ЕУР (SEPA) на апликацијата Crypto.com

1. Одете во вашиот Fiat Wallet и кликнете на [Transfer].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
6. Изберете ја саканата валута и изберете [EUR] валута.

После тоа, кликнете на [Повлечете сега] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
7. Внесете ја вашата сума и допрете [Повлечете] .

Прегледајте го и потврдете го барањето за повлекување, почекајте го нашиот внатрешен преглед и ќе ве известиме штом ќе се обработи повлекувањето. Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Како да продадете крипто на вашиот паричник Fiat на Crypto.com

1. Отворете ја вашата апликација Crypto.com и кликнете на вашите [Сметки] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com2. Изберете [Fiat Wallet] и кликнете на криптовалутата што сакате да ја продадете.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
3. Внесете ја вашата сума што сакате да ја повлечете, изберете ја вашата валута за повлекување и кликнете на [Sell...].
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com
4. Прегледајте ги вашите информации и допрете на [Потврди] . И парите ќе бидат испратени до вашиот паричник на Fiat.
Како да се регистрирате и да се повлечете на Crypto.com

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Како да се лоцира ID на трансакцијата (TxHash/TxID)?

1. Допрете на трансакцијата во соодветниот крипто-паричник или во историјата на трансакциите.

2. Допрете на хиперврската за адреса „Повлечете во“.

3. Можете или да го копирате TxHash или да ја видите трансакцијата во Blockchain Explorer.

Поради можна преоптовареност на мрежата, може да има значително доцнење во обработката на вашата трансакција. Може да го користите ID на трансакцијата (TxID) за да го побарате статусот на преносот на вашите средства со користење на blockchain Explorer.


Која банкарска сметка(и) можам да ја користам за да ги повлечам моите средства?

Постојат две опции за избор на банкарска сметка на која ги повлекувате средствата:

Опција 1
Може да се повлечете на банкарски сметки што сте ги користеле за депонирање средства во апликацијата Crypto.com. Најскоро користените сметки за депозити автоматски ќе бидат прикажани во списокот.

Опција 2
Можете рачно да го внесете IBAN бројот на вашата банкарска сметка. Едноставно одете во фиоката за повлекување во вашиот Fiat Wallet и допрете Додај банкарска сметка. Следете ги упатствата на екранот и допрете Испрати за да ја зачувате вашата банкарска сметка. Потоа можете да продолжите со повлекување.

*забелешка:
името на банкарската сметка што ја давате мора да одговара на правното име поврзано со вашата сметка на апликацијата Crypto.com. Неусогласените имиња ќе резултираат со неуспешно повлекување, а таксите може да бидат одбиени од банката примач за обработка на повратот.


Колку време ми е потребно за да пристигнат моите средства на мојата банкарска сметка?

Ве молиме оставете еден до два работни дена за да се обработат барањата за повлекување. Откако ќе бидат одобрени, средствата ќе бидат испратени на вашата банкарска сметка веднаш преку EFT, FAST или меѓубанкарски трансфер.

Thank you for rating.