Како да се најавите на Crypto.com

Како да се најавите на Crypto.com
Во светот на криптовалутите што брзо се развива, Crypto.com се појави како водечка платформа за тргување со дигитални средства. Без разлика дали сте искусен трговец или новодојденец во крипто просторот, пристапот до вашата сметка на Crypto.com е првиот чекор кон вклучување во безбедни и ефикасни трансакции. Овој водич ќе ве води низ едноставниот и безбеден процес на најавување на вашата сметка на Crypto.com.

Како да се најавите на Crypto.com

Како да се најавите на вашата сметка на Crypto.com (веб-страница)

1. Одете на веб-локацијата Crypto.com и горе десно изберете [Log in].
Како да се најавите на Crypto.com
2. Внесете ја вашата е-пошта и лозинка, а потоа кликнете [Log in].

Или можете да скенирате за да се најавите веднаш со отворање на [апликацијата Crypto.com].
Како да се најавите на Crypto.com
3. Внесете го вашиот 2FA код и кликнете [Продолжи] .
Како да се најавите на Crypto.com
4. После тоа, можете успешно да ја користите вашата сметка на Crypto.com за тргување.Како да се најавите на Crypto.com

Како да се најавите на вашата сметка на Crypto.com (апликација)

1. Мора да отидете во [ App Store ] или [ Google Play Store ] и да пребарувате со копчето [ Crypto.com ] за да ја пронајдете оваа апликација. Потоа, инсталирајте ја апликацијата Crypto.com на вашиот мобилен уред. 2. По инсталирањето и стартувањето на апликацијата. Најавете се во апликацијата Crypto.com користејќи ја вашата адреса на е-пошта, а потоа допрете [Најави се на постоечка сметка]. 3. Откако ќе се најавите со вашата е-пошта, проверете ја вашата е-пошта за врска за потврда за да продолжите. 4. Откако ќе заврши потврдата, успешно сте се најавиле на вашата сметка на Crypto.com.Како да се најавите на Crypto.comКако да се најавите на Crypto.com

Како да се најавите на Crypto.com

Како да се најавите на Crypto.com

Ја заборавив лозинката од сметката на Crypto.com

Можете да ја ресетирате лозинката на вашата сметка на веб-страницата или апликацијата Crypto.com.

1. Одете на веб-локацијата Crypto.com и кликнете [Log in].
Како да се најавите на Crypto.com

2. На страницата за најавување, кликнете [Forgot your password].

*Ве молиме имајте предвид дека функцијата за повлекување на вашата сметка ќе биде оневозможена во првите 24 часа по успешното ресетирање на лозинката.

Како да се најавите на Crypto.com3. Внесете ја вашата е-пошта, кликнете на [Поднеси] и за неколку минути ќе добиете е-пошта со упатства како да ја ресетирате лозинката. Како да се најавите на Crypto.com

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Што е двофакторна автентикација?

Дво-факторна автентикација (2FA) е дополнителен безбедносен слој за верификацијата на е-пошта и лозинката на вашата сметка. Со вклучено 2FA, ќе мора да го дадете кодот 2FA кога вршите одредени дејства на платформата Crypto.com NFT.


Како функционира TOTP?

Crypto.com NFT користи еднократна лозинка (TOTP) базирана на време за автентикација со два фактори, таа вклучува генерирање на привремен, единствен еднократен 6-цифрен код* кој важи само 30 секунди. Ќе треба да го внесете овој код за да извршите дејства што влијаат на вашите средства или лични информации на платформата.

*Ве молиме имајте на ум дека кодот треба да се состои само од бројки.


Како да поставам 2FA на мојата сметка на Crypto.com NFT?

1. На страницата „Поставки“, кликнете на „Постави 2FA“ под „Безбедност“. Како да се најавите на Crypto.com
2. Скенирајте го QR-кодот со апликација за автентикатор или копирајте го кодот во апликацијата за да го додадете рачно. Потоа кликнете „Продолжи да потврдиш“.
Како да се најавите на Crypto.com

  • Корисниците ќе треба да инсталираат апликации за автентикатори како Google Authenticator или Authy за да постават 2FA.

3. Внесете го кодот за потврда, кој ќе биде испратен до вашето сандаче за е-пошта и ќе се прикаже во вашата апликација за автентикатор. Кликнете на „Поднеси“.
Како да се најавите на Crypto.com4. Откако ќе заврши поставувањето, ќе видите порака за потврда.

Имајте предвид дека 2FA поставената во вашата сметка на Crypto.com NFT е независна од онаа што е поставена за вашите сметки кај другите производи на екосистемот на Crypto.com.


Кои дејства се обезбедени со 2FA?

Откако ќе се овозможи 2FA, следните дејства извршени на платформата Crypto.com NFT ќе бараат од корисниците да го внесат кодот 2FA:

  • Список NFT (2FA може да се исклучи по избор)

  • Прифатете ги понудите (2FA може да се исклучи по избор)

  • Овозможи 2FA

  • Побарајте исплата

  • Логирај Се

  • Ресетирање на Лозинка

  • Повлечете го NFT

Имајте предвид дека повлекувањето на NFT бара задолжително поставување 2FA. По вклучувањето на 2FA, корисниците ќе се соочат со 24-часовно блокирање за повлекување за сите NFT на нивните сметки.


Како да го ресетирам мојот 2FA?

Ако го изгубите уредот или немате пристап до апликацијата за автентикатор, ќе треба да ја контактирате нашата поддршка за корисници.

Откако ќе се отповика вашиот 2FA, системот ќе го поништи вашиот претходен клуч за автентикација. Делот 2FA во табулаторот „Безбедност“ во „Поставки“ ќе се врати во состојба без поставување, каде што можете да кликнете на „Постави 2FA“ за повторно да поставите 2FA.

Thank you for rating.